A szeretet útján

ImageMájus 28-án és 29-én Böjte Csaba testvér volt a Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász vendége.



 

Szerdán Kisvárdán a Szent László Szakközépiskola igazgatója, Rozinka Balázs köszöntötte Csaba testvért az iskola kápolnájában, majd a templomban Papp János plébánossal és káplánjaival együtt szentmisét mutattak be. A következő állomás Ajak volt, ahol Németh János plébános fogadta Csaba testvért. A szentmise után a karitászcsoport tagjaival terített asztal mellett folytatódott a kötetlen beszélgetés – tájékoztatta szerkesztőségünket Gégény Béla karitászigazgató.

Csütörtökön Nyíregyházán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Gyermekvédelmi Központ által szervezett konferencián 800 munkatárs és nevelőszülő nyert bepillantást a „Dévai csodába”. Csaba testvér sok-sok példával mutatta be a gyermekek életútját a sokszor kilátástalan helyzetből az érett és felelősségtudattal rendelkező felnőtté válásig. Ebéd után a Szent József Védőotthon fogyatékos fiataljai örülhettek Csaba testvér látogatásának, majd Napkoron Lázár István plébános fogadta a vendégeket.
Nyíregyházán a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház zsúfolásig megtelt az esti szentmisére. Gáspár Mátyás plébános és Lázár István napkori plébános közösen mutatta be Csaba testvérrel a szentmisét, majd jótékonysági koncert következett a Cantemus Vegyeskarral. Az est meglepetése a Jó Pásztor című darab előadás volt, amelyet Böjte Csaba testvér tiszteletére énekelt a kórus.

Magyar Kurír

Image