Életünk GPS-e a lelkiismeret

ImageA szabad, tiszta lelkiismerettel meghozott döntések fontosságát hangsúlyozta a mai tanévzárón Böjte Csaba ferences atya, a Szent Ferenc Alapítvány elnöke, aki a dévai gyerekek körében  hálaadó szentmisén köszönte meg az idei tanév áldásait.

 

 

Isten mennyei GPS-ként lelkiismeretünk által irányítja az életünket. S ha néha eltévedünk, a GPS-hez hasonlóan szótlanul, szidás nélkül ajánlja fel az újratervezés, újrakezdés lehetőségét. Jó lenne a vakációt megtisztult lélekkel, az újrakezdés örömével indítani – mondta Csaba atya, számtalan életpéldával biztatva a gyermekeket a jó döntések meghozatalára és ezek vállalására.

A szentmisén jelen lévő dévai diákok, nevelőik, kisiratosi és zsolmbolyai társaikkal együtt imádkoztak a Szent Ferenc Alapítványnál nevelkedő 1500 gyermekért és a másfélszáz munkatársért, a támogatókért, segítőkért. A hálaadást követően meghitt ünnepségre került sor a zárda udvarán.

Bár a hivatalos tanévzáróra csak ma lesz, a Téglás Gábor Iskolacsoportban, az alapítványnál nevelkedő gyermek, tanáraik fontosnak tartották a kolostori ünnepséget, hiszen legtöbbjük számára e tanév alatt is ez jelentette az otthont. S mint minden házban, természetesen itt is volt bőven gond is öröm is, amik ilyenkor, évzárás alkalmával mind felelvenítődnek – mondta Karda Róbert, alapítványi igazgató, aki azonban a megbocsájtó anyai szívvel megáldott tanítónők kérésére “megkegyelmezett” a gondot okozó nebulóknak, s csupán a jeles diákokat szólítatta az itt élő, dolgozó, tanuló közösség elé. Persze jó tanuló, jó magaviseletű diákból sem volt hiány. S miután mindenki megkapta a maga jutalmát, kedves verses, zenés, táncos műsorral intettek búcsút az idei tanévnek a diákok. Remélhetőleg nem csak a vakáció idejére, de egész életükre megfogadva Csaba atya tanácsát – figyelni fognak lelkiismeretük szavára.

www.nyugatijelen.com