Belakható az Összefogás Háza

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Marefalvi-tanevzaro-2008/thumbs/img_9689.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Marefalvi-tanevzaro-2008/thumbs/img_9689.jpg

ImageA Dévai Szent Ferenc Alapítvány munkatársai, támogatói, nagyszámú helybeli, és legfőképpen a csűrház haszonélvezői, a délutáni foglalkoztató gyermekei részvételével tartott szombaton hálaadó szentmisét a máréfalvi római katolikus templomban P. Böjte Csaba ferences szerzetes és Egyed Gábor plébános.

Az Összefogás Háza megáldása után a művelődési házban vastapsot érdemlő tanévzáró műsort mutattak be a szovátai Szent József Gyermekvédelmi Központ legkisebbjei, az alapítvány zsombolyai szociális családjainak apraja-nagyja, valamint Olasz Kató és Pálfi Ildikó máréfalvi tanítványai.
Amint egykor Szent Ferenc a barlangot istenházává alakította, ugyanígy épült át az ódon csűr a helyi hátrányos helyzetű gyermekek iskolaotthonává – mondta Csaba atya a hálaadáson. Az életfeladatokért nem csak egy-egy tanév végén felel a gyermek, a felnőtt. Hogy ne fájdalom és szégyen forrása legyen az iskola, a faluközösség is ügyének tekintette, hogy a gyermekek hóna alá nyúljon.  Előljáróik magukénak érezték a Szent Ferenc Alapítvány kezdeményezését, és Sinkó Ottó székesfehérvári támogató is jelentősen hozzájárult. Hogy az Összefogás Háza elkészülhetett, számos környékbeli vállalkozás ajándéka is, és a falubeliek kétkezi munkája építette.
A nevelőnőknek verssel, furulyaszóval, énekhanggal köszönték meg az átmenőnél magasabb jegyet - Beregszászi Olga vendégművésszel is, a segítőknek, pedig jelesnél is többet eredményezett a székelykapus, rendezett udvarterű benépesült élet. Nem csak Böjte atya szemébe, de a nagyon idős helyiek mosolya mellé is könnyet csalt a megáldható porta. Az alapítványtól a Gyermekek Barátai oklevelet kapott a két nevelőnő, Sinkó Ottó, Egyed Gábor plébános, Dávid Balázs valamint Dávid Lajos polgármester.
A kosárlabda palánkot elsőként Csaba testvér próbálhatta ki gólszerzésre, utána mások is igyekeztek, de csak egy kisfiúnak sikerült!
„A két kéz egymást mossa, és mindkettő megtisztul”- buzdítás megvalósulása nem csupán a roskatag falak helyére emelt életreményt Máréfalván. 

Molnár Melinda – Udvarhelyi Híradó

 

{zoomcat catid=431}