Jelentősen nőtt a házasságkötések száma

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_Csabatmariaverebeles20.jpgJelentősen nőtt a házasságkötések száma Magyarországon. A KSH adatai szerint 2018-hoz képest az elmúlt évben negyedével többen kötötték össze életüket. Ugyanakkor a házasságok fele még mindig válással végződik. Hogyan oldhatók meg a konfliktusok házasságon belül? - erre a kérdésre keresi a választ a Böjte Csaba ferencesrendi szerzetes által, a nemzeti kegyhelyen tartott téli lelkigyakorlat is.

Telt ház előtt tartott előadást Böjte Csaba Ferences rendi szerzetes Mátraverebély-Szentkúton. A téli lelkigyakorlat célja, hogy elmélyítse a házaspárok egymás iránti elkötelezettségét, és segítse feloldani a mindennapi élet konfliktusait.
Lelkigyakorlat Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhelyen - 2020 - VIDEÓ
Tavaly az első háromnegyed évben több mint 57 ezer pár kötött házasságot, ami 11 ezerrel több, mint 2018 azonos időszakában. 1990 óta nem házasodtak össze annyian hazánkban, mint tavaly. Ahhoz azonban, hogy ezek a házasságok tartósak legyenek, mindkét félnek sokat kell tennie.
Felmérések szerint a magyar fiatalok családcentrikusak, és többségében házasságban képzelik el a jövőt. Ebben az államtól is segítséget kapnak; a családvédelmi akcióterv legújabb eleme, a négy gyermekes anyák jövedelemadó mentessége például év elejétől vehető igénybe.
www.hirtv.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Hiszem, hogy a mainál sokkal szebbé lehet a világunkat tenni, még sok probléma, szenvedés van, amelyet meg kell szüntetni, hatalmas kapuk előtt állunk, mernünk kellene döngetnünk, feltárnunk azokat. Történelmi szemlélet szükséges, hogy azt is lássuk, honnan jöttünk: milyen óriási távot tett meg az ember ezen a földön. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 29. kedd, Mihály napja van. Holnap Jeromos napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szentírásból tudjuk

A Szentírásból tudjuk, hogy Mária János házában élt. Az is tény, hogy Mária hamarabb halt meg, mint Szent János, aki nem írt arról, hol van Jézus anyja eltemetve. Ez a hallgatás egyben egy kijelentés is lehet.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube