A gyergyói ökölvívók magyar színekben szereztek érmeket

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_Boksz_godako23.jpgA kitartó, becsületes munka mindig meghozza a gyümölcsét!!

Tisztelettel gratulálok, 

Csaba t. 
A magyar válogatott színeiben versenyezve a gyergyószentmiklósi székhelyű Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub bokszolói is szorítóba léptek az Aradon megrendezett Dracula Open nemzetközi viadalon. Egy ezüst két bronzérem mellett és két 5. helyet is szereztek. Többen is dobogóra álltak
26 ország U16-os és U18-as válogatottjai szerepeltek a versenyen, például Azerbajdzsán, Üzbegisztán és más olyan csapatok, ahol az ökölvívás hasonlóan nemzeti sport, mint Székelyföldön a jégkorong. Egy ilyen erős mezőnyben is szépen bizonyítottak a gyergyói sportolók – mutatott rá Huszár Árpád, az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub-Felcsút SK vezetőedzője.
A junior, a 15-16 évesek mezőnyében bokszolt Fazakas Katalin (50 kg), Benedek Péter Pál (50 kg), Buzás Róbert (57 kg), Majlát András (60 kg), míg sz fjúsági korosztályban azaz a 17-18 évesek versenyében Kozma Lívia (60 kg) szerepelt. 
Fazakas Katalin ezüstérmet nyert, Kozma Lívia és Majlát András bronzot szerzett, és Benedek Péter és Búzás Róbert is pontszerző lett, hiszen az 5. helyen végeztek.Lehetett volna szebb is a kollekció „Voltak érthetetlennek mondható bírói ítéletek, mint Kati döntőjében, vagy Búzás Robi esetében, aki nagyszerűen bokszolt a döntőben, erős ütéseket vitt be az ellenfelének, és a mérkőzés után győztesnek hirdették ki. Aztán ezt visszavonták, ellenfelének adták az aranyat. A negyeddöntőben Búzás Róbert ellenfelét meg is intették, majd egyenlő pontozás után mégis a román riválist hozták ki győztesnek” – mesélte el Huszár. 
A magyar sportolók mellett még 26 ország válogatottjai voltak jelen Aradon, azaz Románia, Svédország, Franciaország, Olaszország, Örményország, Spanyolország, Ukrajna, Üzbegisztán, Georgia, Ausztria, Horvátország, Montenegró, Belgium, Bosznia, Csehország, Bulgária, Pakisztán, Szerbia, Lengyelország, Észtország, Azerbajdzsán, Lettország, Ciprus, Moldova, Görögország és Szlovákia.
Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub
www.sport.szekelyhon.ro