Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

„Mert ott volt.”

aug20.jpgEurópán végigsöpört két világháború, forradalmak követték egymást, nagy anyagi jólét szakadt sokak nyakába, legtöbben nagyobb komfortban élünk, mint évszázadokkal ezelőtt a fejedelmek, nagyurak, míg sokak megélhetése pedig bizonytalanná vált.
Az ember oly sokféle módon le van kötve, az információbőség miatt alig van ideje, hogy szemét az égre emelje.
A földi horizont túlságosan lefoglalja. Az emberek hitét mindez erősen próbára tette, sokan meginogtak.
Az emberiség a történelem egyik legnagyobb hitkrízisét éli át, miközben nagy éhséget látok a hit ánt – az anyagi dolgok, a földi dimenziók nem elégítik ki őket. Szent Ágoston ezt így fejezte ki: „Nyugtalan az én lelkem, míg meg nem nyugszik Benned, ó Uram.” Érzem ezt a nyugtalanságot a mai emberben, és egyedül Istenben találhatjuk meg a nyugalmunkat.
Többféle forradalom söpört végig az emberiség történelmében: a reneszánsz, afrancia forradalom – „szabadság, egyenlőség, testvériség” – kulturális, biológiai, ipari és szexuális forradalom... Hiszem, hogy hátra van még egy csodálatos forradalom, a szeretet, az erkölcs forradalma.
Hiszem, hogy a mai profanizált világ csömört fog szülni az emberekben, bár nem tudom, milyen sokkhatások szükségesek ahhoz, hogy szemünket az égre emeljük. Az emberek vágynak magasabb, tisztább, őszintébb értékek felé, amelyek átölelik és felemelik őket. Nem vagyok pesszimista, gondolom, hogy a templomaink előbb-utóbb megtelnek, és letisztult formában az emberek újra Istenre találnak.
Edmund Hillarytól, aki társával elsőként jutott fel a Mount Everest csúcsára, megkérdezték, miért mászta meg a Csomolungmát. Azt felelte: „Mert ott volt.”

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Számomra a kereszténység nem verejtékszagú, nem arról szól, hogy önmagamra figyelve erőlködöm, hogy megtisztuljak, testemet, lelkemet különféle gyakorlatokkal megzabolázzam, nem görcsölök azon, hogy tökéletessé váljak – jó nekem egyszerű, ferences kistestvérnek lenni. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2022. december 5. hétfő, Vilma napja van. Holnap Miklós napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Adventben

A világvégén lesz Krisztus második eljövetele is. Az Egyház várja, hogy Urunk, Jézus újra eljöjjön, és láthatóan mindig velünk legyen.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube