Virágvasárnap szamárháton bevonult Jeruzsálembe

marc1.jpgMikor virágvasárnap szamárháton bevonult Jeruzsálembe, ujjongó tömeg vette körül, de amint megtudták, hogy nem a földön, nem az elnyomók elűzésével akarja megvalósítani Isten országát, a nép csalódott Benne, elfordult Tőle.
Nagycsütörtökön tanítványaival együtt elfogyasztotta az utolsó vacsorát, szolgaként, példát mutatva megmosta lábukat. A kenyeret és a bort átváltoztatta saját testévé és vérévé, hogy az Istennek az emberrel kötött új szövetségét megpecsételje, és „megfoghatóan” velük maradhasson.
A vacsora után egyedül maradt, halálfélelmében vérrel verejtékezett az Olajfák hegyén. Júdás
Hozzá vezette a katonákat, hogy elfoghassák. Péter hirtelen haragjában levágta egy katona fülét, de Jézus leintette, és meggyógyította a sérülést.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Télen miért nem virágzik a cseresznyefa? Mert nem látja értelmét a kibontakozásnak, tudja, hogy a fagy elpusztítaná a szirmait, nem bízik környezetében, érzi, veszélyben van. Az emberi szívben is megbújik egy kis bimbó, de ha nincs, aki kedvesen rámosolyogjon, hozzá szóljon, akkor inkább bezárva marad.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. április 17. szerda, Rudolf napja van. Holnap Andrea és Ilma napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Keressük az igazi emberséget

Szeretem magam elé képzelni Jézus nyilvános működéséről szóló történeteket, és szeretem úgy szemlélni az eseményeket, mintha én is részese lennék a képnek: mint egy epizódszereplő megjelenek a Genezáret-tó mellett, Jairus lánya mellett...
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube