Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Építsük Istenországát!

aug24.jpgÉn hiszem, hogy egy szép, szent, kibontakozó világban élünk. Építsük tehát munkánkkal Istenországát!
Nagy alázat kell, hogy elfogadjuk, tökéletlenek vagyunk. Amikor Szent Ferenc kimondta azt, hogy ő kisebb testvér, arra is gondolt, hogy együgyű testvér, ügyetlen, tudatlan, tökéletlen. A szememben alázata nem megvetést, hanem őszinte tiszteletet érdemel. Igen, nekünk, keresztényeknek a világ kisebb testvéreinek kellene lennünk, korlátaink tudatában kell egymáshoz és a Jóistenhez fordulnunk, aki őszinte önismeretből fakadó alázatunkra biztos, hogy egyetlen dolgot fog mondani:„Kicsi vagy, huncut vagy, mégiscsak az enyém vagy.”
Tudatosan el kell fogadnunk saját hibánkat, gyengeségeinket. Szent Pál azt mondja: „Tövist kaptam testembe, hogy arcul csapkodjon, és el ne bízzam magam. Háromszor kértem ezért az Urat, hogy szabadítson meg tőle, de azt felelte: „Elég neked az én kegyelmem. Mert az erő a gyöngeségben nyilvánul meg a maga teljességében.” [2Kor 12,7-9] Könyvtárakat írtak arról, hogy milyen tövisekről beszél Szent Pál. Fogyatékosságot, hibát érzett magában, teológusok nem zárják ki, hogy ezek erkölcsi természetűek voltak.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Minden felfedezés olyan, mint a hajdani kőbalta, melyet Káin és Ábel kézbe vett. Nagyszerű szerszám, általa megvédhették magukat a vadállatoktól, élelemhez juthattak, óriási mérföldkő volt az eszközök kézbevétele, de sajnos gonoszságot is lehet tenni vele, lehet vele ölni. Isten minden ajándékát lehet jó és rossz célokra felhasználni. Ugyanazokkal a betűkkel Istent dicsőíthetjük, de gonosz rágalmakat is leírhatunk, terjeszthetünk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. szeptember 21. szombat, Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Nem az ács ez?

„Nem az ács ez, Mária fia, Jakab, József, Júdás és Simon testvére? S ugye, nővérei is itt élnek közöttünk?” [Mk 6,3] – kérdezték a názáretiek, mikor Jézus felnőttként vidékükön tanított.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube