Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Nagyon tetszik nekem...

aug25.jpgNagyon tetszik nekem az, hogy a mi Urunk, Jézus Krisztus, amikor a keresztet hordozta, nemkemény, hollywoodi mosollyal, egyenes derékkal, vasalt ingben vitte a keresztet.
Nem. A sok elesést, fájdalmat veríték, könny és vér kísérte, egy nagyon sebzett, törékeny ember cipelte a keresztet, aki rászorult Simon segítségére, akinek Veronika részvéttel letörölte könnyeit, akit az Édesanyja sírva követett. Ez az emberi gyengeséget is felmutató, megélő keresztút sokkal mélyebben hat rám, mint egy jól szervezett, olajozottan működő hollywoodi Golgota-járás.
Az édesanyámban, a nagymamámban a kisebb, nagyobb hibák is szeretni valóak. Szegény anyukám állandóan igazgatja az ingem gallérját. Mondom neki: „Édesanyám, miért csinálsz úgy velem, mintha kisgyerek lennék még ötvenéves koromban is?”
Az emberi tökéletlenségek, gyarlóságok, esendőségek engem nem zavarnak. Ha az Egyház és az Egyház papjai mindenben topon lennének, mindig a legjobb osztályzatot adhatnák nekik, nem jönne belőlünk ki ennyi minden.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A szenvedés olyan ajtó, amelyen – akarva, nem akarva – keresztül kell mennünk. Minden ember a maga nagycsütörtökét, nagypéntekét előbb-utóbb meg fogja élni. A maga Golgotájára mindenki felmegy, akár kapálózik ellene, akár nem. Mennyivel szebb, ha Isten kezét fogva, akaratában megnyugodva, szeretteink által kísérve, példát mutatva jutunk fel oda. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. szeptember 15. vasárnap, Enikő és Melitta napja van. Holnap Edit napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Milyen más lenne a világ

Amikor Mária a jeruzsálemi templomba megy, a próféták azzal fogadják: „Jaj, Mária, hét tőr járja majd át a szívedet! Nem irigyelünk, mert nagyon nehéz dolog az, amire vállalkozol.”
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube