Építsük Istenországát!

aug24.jpgÉn hiszem, hogy egy szép, szent, kibontakozó világban élünk. Építsük tehát munkánkkal Istenországát!
Nagy alázat kell, hogy elfogadjuk, tökéletlenek vagyunk. Amikor Szent Ferenc kimondta azt, hogy ő kisebb testvér, arra is gondolt, hogy együgyű testvér, ügyetlen, tudatlan, tökéletlen. A szememben alázata nem megvetést, hanem őszinte tiszteletet érdemel. Igen, nekünk, keresztényeknek a világ kisebb testvéreinek kellene lennünk, korlátaink tudatában kell egymáshoz és a Jóistenhez fordulnunk, aki őszinte önismeretből fakadó alázatunkra biztos, hogy egyetlen dolgot fog mondani:„Kicsi vagy, huncut vagy, mégiscsak az enyém vagy.”
Tudatosan el kell fogadnunk saját hibánkat, gyengeségeinket. Szent Pál azt mondja: „Tövist kaptam testembe, hogy arcul csapkodjon, és el ne bízzam magam. Háromszor kértem ezért az Urat, hogy szabadítson meg tőle, de azt felelte: „Elég neked az én kegyelmem. Mert az erő a gyöngeségben nyilvánul meg a maga teljességében.” [2Kor 12,7-9] Könyvtárakat írtak arról, hogy milyen tövisekről beszél Szent Pál. Fogyatékosságot, hibát érzett magában, teológusok nem zárják ki, hogy ezek erkölcsi természetűek voltak.

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Nem elég a tudás. Mindent tudhatunk Istenről, a szeretetről, de ha nem kelünk útra, ha nem lépünk a szeretet útjára többet akaró, vágytól vezérelt szívvel, elveszünk. Mit jelent ma úton lenni? Se én, sem más nem látja az egész utat, de mindig felsejlik a következő lépés körvonala.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. március 28. csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten természetéről nagyon sokat árul el

Karácsony estéjén a pásztorok, majd a napkeleti bölcsek ugyanolyan gyereket láttak, mint bárki más, de hitükkel át tudták ölelni az Istent.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube