Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

A Szentírás szava

szept24.jpgA hitünk egyik forrása a Szentírás szava (ki lehet azt is forgatni, ha egy sort a lényegtől elszigetelten kiragadnak belőle), a másik a hívek évszázadokra visszamenő meggyőződése, ezt nevezzük szent hagyománynak.
Olyan nincs az egyházban, hogy száz évig hittek valamit, aztán valami egészen mást gondoltak, hanem kezdettől fogva ugyanazt hitték, legfeljebb a felismerésük tovább fejlődik, növekszik. Van egy igazságmag, amely kezd kibontakozni: a búzaszem lényegileg az, mint a belőle kifejlődő kalász, de fejlettebb, több, gazdagabb.
Az összes igazság, az összes dogma az első perctől készen van, de az emberek fokozatosan fedezik fel. Ahogyan felfedeznek egy újabb elemet, amit korábban még nem ismertek – sokáig nem tudták, hogy a plutónium létezik, de ettől függetlenül már megvolt a Föld mélyében.
Szegényebbek lennénk, ha a szent hagyományt elvetnénk, és nem is cselekednénk okosan.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A szabad akaratot a létező legnagyobb erőnek tartom: dönthet az ember bármikor, bármilyen helyzetben a szeretet mellett, és sajnos a legnagyobb kényelemben, jólétben is dönthet a gyűlölet, a harag mellett. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. október 26. kedd, Dömötör napja van. Holnap Szabina napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A döntés

Senki nem elkülönült sziget. Szavaink, életünk, tetteink, döntéseink, bűneink kihatnak a gyermekeinkre, az utódainkra és a környezetünkben élőkre is, ahogy a vízbe dobott kő hullámai is továbbgyűrűznek. Ez a természet rendje.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube