Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

A Szentírás szava

szept24.jpgA hitünk egyik forrása a Szentírás szava (ki lehet azt is forgatni, ha egy sort a lényegtől elszigetelten kiragadnak belőle), a másik a hívek évszázadokra visszamenő meggyőződése, ezt nevezzük szent hagyománynak.
Olyan nincs az egyházban, hogy száz évig hittek valamit, aztán valami egészen mást gondoltak, hanem kezdettől fogva ugyanazt hitték, legfeljebb a felismerésük tovább fejlődik, növekszik. Van egy igazságmag, amely kezd kibontakozni: a búzaszem lényegileg az, mint a belőle kifejlődő kalász, de fejlettebb, több, gazdagabb.
Az összes igazság, az összes dogma az első perctől készen van, de az emberek fokozatosan fedezik fel. Ahogyan felfedeznek egy újabb elemet, amit korábban még nem ismertek – sokáig nem tudták, hogy a plutónium létezik, de ettől függetlenül már megvolt a Föld mélyében.
Szegényebbek lennénk, ha a szent hagyományt elvetnénk, és nem is cselekednénk okosan.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nem az jut be a mennyországba, aki tudja a teológiát és felmondta a dogmatikát. Persze nagyon jó, ha tudja, nem árt az meg senkinek, de nem elég. Ami bennünket megválthat, az a szeretet mellett való tudatos döntés, a hitből, szeretetből fakadó jó cselekedetek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. október 19. kedd, Nándor napja van. Holnap Vendel és Irén napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Tapasztalat

Sokszor megtapasztaljuk, hogy gyengeségünkben segítségünkre siet az Isten. Az embernek tudatában kell lennie annak, hogy hol vannak az ő határai.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube