Az Ő „kezébe kapaszkodva”

szept30.jpgMária szeplőtelen fogantatását, istenanyaságát hívő, valló ember számára egy új világ nyílik ki. Mikor Isten tőlem kér valamit, nem azt nézem, hogy mihez érzek magamban fizikai, lelki, anyagi erőt, hanem a Szűzanya példája nyomán, az Ő „kezébe kapaszkodva” képessé válok alázattal, mindig Istenre figyelő lélekkel teljesíteni kívánságát.
A Katolikus Egyháznak a Mária-tisztelet olyan szárnyakat adott, amelyek nélkül sok szép és szent dolog nem valósult volna meg a kétezer éves történelem alatt, és ugyanezt érzem az én életemben is: „Nincsen jó fa, amely rossz gyümölcsöt terem, sem rossz fa, amely jó gyümölcsöt hoz. A fát a gyümölcséről lehet megismerni. Nem szednek tövisbokorról fügét, s gyalogszederről sem szüretelnek szőlőt.” [Lk 6,43-44]
Ha valaki a Mária-hitet el akarná venni tőlem, azt úgy élném meg, mintha a „szárnyaimat nyesegetnék”. Mindenképpen úgy érzem, bármennyire is nehéz ezt néhány embernek átlátni, megérteni, elfogadni, bölcs dolog az egyháztól, hogy ragaszkodik ehhez a kétezer éves tanításhoz.
A Szűzanya mennybevételének nagyon örülök, mint már többször is mondtam, nekem sokkal jobban tetszik az a mennyország, amely be van lakva, mint amely lakatlan.Bár nagyon szeretem az Istent, de nagyon jól érzem magamat az emberek társaságában is. Jó hinni nekem, hogy a mennyországban vár rám Égi Közbenjáró Édesanyám, nagy Példaképem és Segítségem, Mária testestől, lelkestől!Amikor nagyon fáradt vagyok, biza' nagyon sokszor próbálok gondolni erre a mennyországra.
A középkor embere nagyon sokszor csüggedésében, nehézségében a mennyországból merített erőt, hogy kitartson a jó úton. A mai ember azért tér le olyan könnyen a szeretet útjáról, mert nem hisz abban az országban, amelyet Isten teremt azoknak, akik szeretik őt. Számomra Mária, aki ennek az országnak az első lakója, nagyon-nagyon fontos.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. február 29. csütörtök, napja van. Holnap Albin napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube