Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Tudatosan törekednünk kell

okt8.jpgTudatosan törekednünk kell arra, hogy kigyomláljuk a magját és a gyökerét a bennünk levő rossznak, míg túlburjánozva el nem nyomja a bennünk levő jót is.
Hiszem, hogy tudatosan megtisztulhat az ember. Jó dolog, amikor egy-egy hajléktalan bűnössel beszél az ember, és már nem a rossz embert látjuk, hanem a macska karmai között vergődő kis egeret. Szívünkből szánalom, jó szándék fakad, és ezt megérzi a bűnös is, és ilyenkor valóban talpra állnak korunk zakeusai, hogy önmagukon ítéletet tartva, újraszervezzék életüket a mi segítségünkkel.
A mulasztással elkövetett bűn nehezen megfogható, nehéz szembesülni vele, mert nem tettünk semmi rosszat – igaz, jót sem. Ha a veteményest nem gazoljuk, nem egyelünk, nem öntözünk, hamarosan látszik a mulasztás következménye: tönkremegy a termés. A simogatás, a dicsérőszó, a gondoskodás, a törődés elmulasztása sokszor jobban fáj, mint egy pofon. Ha egy férfi trehányul, ímmel-ámmal végzi a munkáját, lejáratja magát, és a családját sem tudja eltartani. Ha a nő lusta főzni, takarítani, a gyerekeivel foglalkozni, szétzüllik a családja.
Vannak olyan mulasztások, amelyek eredménye jól látható és körvonalazható.

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Valóban mindennap újjá kell születni, újra kell kezdeni, gyarlóságainkat mind jobban le kell vetkőzni a saját életünkben, a saját helyünkön, a saját bőrünkben, de nem egy másik testben, egy másik korban, egy másik életállapotban. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2022. november 30. szerda, András és Andor napja van. Holnap Elza napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A bűn zsoldja

Biztos, hogy hatalmas problémák előtt áll jelenleg az emberiség: sajnos úgy érzem, hogy a mai világ pazarló, arrogáns, bűnös embere csak könnyben és vérben tisztulhat meg.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube