Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Tudatosan törekednünk kell

okt8.jpgTudatosan törekednünk kell arra, hogy kigyomláljuk a magját és a gyökerét a bennünk levő rossznak, míg túlburjánozva el nem nyomja a bennünk levő jót is.
Hiszem, hogy tudatosan megtisztulhat az ember. Jó dolog, amikor egy-egy hajléktalan bűnössel beszél az ember, és már nem a rossz embert látjuk, hanem a macska karmai között vergődő kis egeret. Szívünkből szánalom, jó szándék fakad, és ezt megérzi a bűnös is, és ilyenkor valóban talpra állnak korunk zakeusai, hogy önmagukon ítéletet tartva, újraszervezzék életüket a mi segítségünkkel.
A mulasztással elkövetett bűn nehezen megfogható, nehéz szembesülni vele, mert nem tettünk semmi rosszat – igaz, jót sem. Ha a veteményest nem gazoljuk, nem egyelünk, nem öntözünk, hamarosan látszik a mulasztás következménye: tönkremegy a termés. A simogatás, a dicsérőszó, a gondoskodás, a törődés elmulasztása sokszor jobban fáj, mint egy pofon. Ha egy férfi trehányul, ímmel-ámmal végzi a munkáját, lejáratja magát, és a családját sem tudja eltartani. Ha a nő lusta főzni, takarítani, a gyerekeivel foglalkozni, szétzüllik a családja.
Vannak olyan mulasztások, amelyek eredménye jól látható és körvonalazható.

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mi hisszük, hogy Isten minden embert ugyanabból az anyagból teremtett, nem volt „selejtes masszája”, amiből egyes népeket, embercsoportokat formált. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2022. november 26. szombat, Virág napja van. Holnap Virgil napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szentírás mondja

Nem csupán gondolati lények vagyunk, hanem test és lélek. Jézus mondta: „Szem nem látta, fül nem hallotta, emberi szív föl nem fogta, amit Isten azoknak készít, akik őt szeretik.” [1Kor 2,9]
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube