Tudatosan törekednünk kell

okt8.jpgTudatosan törekednünk kell arra, hogy kigyomláljuk a magját és a gyökerét a bennünk levő rossznak, míg túlburjánozva el nem nyomja a bennünk levő jót is.
Hiszem, hogy tudatosan megtisztulhat az ember. Jó dolog, amikor egy-egy hajléktalan bűnössel beszél az ember, és már nem a rossz embert látjuk, hanem a macska karmai között vergődő kis egeret. Szívünkből szánalom, jó szándék fakad, és ezt megérzi a bűnös is, és ilyenkor valóban talpra állnak korunk zakeusai, hogy önmagukon ítéletet tartva, újraszervezzék életüket a mi segítségünkkel.
A mulasztással elkövetett bűn nehezen megfogható, nehéz szembesülni vele, mert nem tettünk semmi rosszat – igaz, jót sem. Ha a veteményest nem gazoljuk, nem egyelünk, nem öntözünk, hamarosan látszik a mulasztás következménye: tönkremegy a termés. A simogatás, a dicsérőszó, a gondoskodás, a törődés elmulasztása sokszor jobban fáj, mint egy pofon. Ha egy férfi trehányul, ímmel-ámmal végzi a munkáját, lejáratja magát, és a családját sem tudja eltartani. Ha a nő lusta főzni, takarítani, a gyerekeivel foglalkozni, szétzüllik a családja.
Vannak olyan mulasztások, amelyek eredménye jól látható és körvonalazható.

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Lehet úgy is élni, hogy hatalmas zsákokat cipelünk magunkkal. Én azt gondolom, hogy fölöslegesen ne görnyedezzünk mázsás súlyok alatt, mert megnyomorítják életünket. Miért hurcolnék magammal régi sérelmeket, már kialudt kapzsi vágyakat, bűnöket? Tegyük le és tapasztaljuk meg istengyermeki létünk szabad szárnyalását.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2023. február 9. csütörtök, Abigél és Alex napja van. Holnap Elvira napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Képzeljük el ... 1/2

Képzeljük el a történetet, amikor Keresztelő Szent Jánost lefejezik: Jézus együtt van az apostolokkal, beszélgetnek. Bejön valaki és azt mondja: „Borzasztó dolog történt, most jövök Heródes palotájából, tudod, ott buli van, mint mindig, röhögnek, berúgnak, ledér táncokat jár egy lány, ráadásul a mostohaapja előtt.  Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube