Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Ő is osztozik...

nov19.jpgA mindennapi földi életben, ha rosszat tettünk, bánkódunk azért is, mert félünk a számonkéréstől, a büntetéstől vagy az elmaradó jutalomtól – ez egy tökéletlen, önzésen alapuló bűnbánat.
Viszont ha Istent szemlélem, nagy jósága láttán őszintén fájlalom, hogy lemaradtam a szeretetről, a jóról. Ez a szenvedés tisztít meg. Szenvedés nélkül nincs tisztulás.
A legélesebben belénk nyilall annak a tudata, hogy mennyire nem ezt érdemelte tőlem az Isten és az embertársam, akinek szenvedésében Ő is osztozik.
A fájdalom azzal arányos, amilyen mértékben lemaradt valaki a szeretetről. Tisztán látom azt is, hogy én voltam-e az oka annak, hogy nem tudtam azt a szeretetet, azt a nagylelkűséget gyakorolni, amit Isten elvárt tőlem. A földi szenvedés elővételezése a tisztítótűzben átélt szenvedésnek. A szenvedés kikerülhetetlen, mert a szeretet hiányának bestoppolása csak  ezáltal valósítható meg.
Halálunkkor, annak ellenére, hogy szükségünk van tisztulásra, nagy örömöt érzünk azért, mert tudjuk, hogy üdvözültünk, hogy elfogadott az Isten.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A nap olyan, mint a szekér agya, a sugarak a küllők, s mi ezeken elindulunk a központba, a fény felé. Az az én feladatom, hogy minél lelkiismeretesebben haladjak a magam küllőjén, a magam napsugarán. Ha mindenki ezt teszi, akkor a fény forrásánál, a szekérkerék közepénél biztosan összefutnak az útjaink. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. december 12. csütörtök, Gabriella napja van. Holnap Luca és Otília napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Egy Isten van

Jézus megdicsőült testén a sebhelyek is ott voltak, nem kozmetikázták át. „Isten ugyanis feltámasztotta az Urat, és hatalmával minket is feltámaszt.” [1Kor 6,14] Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube