Szenteket avatott az Egyház

nov21.jpgViszont Jézus a főpapi imájában azt mondta: „Amíg velük voltam, én tartottam meg őket, megőriztem őket, senki más nem veszett el közülük, csak a kárhozat fia, hogy beteljesedjék az írás.” [Jn 17, 12-13]
Jézus Júdás bűnéről nyilatkozik, amely olyan súlyos, hogy kárhozatot hozhat az emberre. Nem ítéletet mond, hanem hogy bűnbánat nélkül kárhozatba jut, ha meg nem tér. Nem zárhatjuk ki, hogy Júdás a halála előtt megbánta bűnét, és zavart tudattal követett el öngyilkosságot.
Szenteket avatott az Egyház, de elkárhozott lelkeket nem – persze ez nem jelenti azt, hogy nincsenek elkárhozott lelkek, de senkiről nem jelenthetjük ki bizonyossággal, hogy végleg elveszett. Várjuk ki a végét!

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Én nem egy lakatlan paradicsomra, egy megsemmisült állapotra vágyom, számomra az embertárs, a testvér jelenléte a mennyország, melyet Isten színről színre való látása szentel meg. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2023. november 29. szerda, Taksony napja van. Holnap András és Andor napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A végtelen körforgása

Hiszem, hogy erőfeszítéseink nem feleslegesek, Isten országának alapköveit, falait, tornyait rakjuk közösen. Mint ahogy eljön a szép idő, a tavasz, ugyanúgy hiszem, hogy eljön Isten országának mind jobb, mind nagyobb kibontakozása.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube