Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

A vasorrú bába

nov25.jpgJézus ki tud engesztelődni a jobb latorral, és biztos vagyok abban, hogy megvolt Benne ugyanez a készség a bal lator iránt is.
Soha nem hisz abban, hogy valakinek az életén felesleges változtatni, mert a kárhozatra van teremtve, hanem azt akarja, hogy mindenki megtérjen és éljen. Számára nincs rossz, elveszett; egyetlen emberre sem legyint, nem mondja, hogy kár döglött lóra patkót verni. A századik elveszettet is megkeresi, hogy megmentse, és Számára a tékozló fiú pont olyan kedves, mint a becsületesen, szeretetben élő nagyobbik testvér.
Ha el tudjuk képzelni, hogy vannak olyan emberek, népek, akiket Isten eleve a rosszra, a pusztulásra, a bűnre teremtett, az azt a téves és szörnyű következményekkel járó elgondolást eredményezi, hogy harcolni kell ellenük, el kell őket vetni, pusztítani. Az emberiség talán emiatt is gondolkozik feketében-fehérben, génjeink által örökre meghatározott lényekben, és ez hatalmas világháborúkhoz, tragédiákhoz vezetett eddig is, és vezethet a későbbiekben is.
Pillanatnyilag ezt a gondolkodásmódot találom a legveszélyesebbnek: Hófehérke szemben a vasorrú bábával. Természetesen mindig mi vagyunk a Hófehérkék, a velünk szembenállók pedig a vasorrú bábák. Emiatt háborúzunk és küzdünk, gyilkolunk...
Bennem is nagyon sokszor megjelenik a vasorrú bába, sokszor én vagyok a hétfejű sárkány, és velem szemben a királylány áll. Az a fontos, hogy egymásból kölcsönösen kihozzuk a jó barátot, a társat. Ahogy Exupéry könyvében a kisherceg megszelídítette a rókát, ugyanúgy nekünk is ki kellene szeretnünk egymásból a jót, a szépet.
Jézus Krisztusnak ez sikerült, tele van a Szentírás ilyen történetekkel. Az lenne jó, ha a mi életünk is sok-sok ilyen történetről szólna. Isten nem dönt helyettünk – indít a jóra, a szépre, lelkiismeretünk által szól hozzánk, de a választás a miénk. Minden tetőről lehet látni a napot, szabad akaratunk csodálatos.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Maga Krisztus is térdre borult és sírva imádkozott virágvasárnapján Jeruzsálem falai előtt. Neki sem voltak olyan bombabiztos eszközei, hogy mindenki bekap egy pirulát, és másnaptól térden állva pergeti a rózsafüzért reggeltől estig, hiszen így már nem emberek lennénk, hanem zombik – és Isten ezt nem akarja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 22. péntek, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 2/3


Azonban az ember nem Neki, hanem a kísértőnek, a gonosz léleknek hitt, akit a kígyó jelképez, aki agyafúrt módon elültette a kételkedést az ember szívében, aki nem bízott többé Isten jóságában, szeretetében, ezért nem engedelmeskedett, a lét törvényeit nem tartotta tiszteletben. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube