Csaba testvér elhagyta a budapesti kórházat

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_BojteCsabakorhazutan.jpgTöbb mint tíz napos kezelés után elhagyta a budapesti kórházat hétfőn Böjte Csaba, akit koronavírus-fertőzéssel kezeltek. A ferences szerzetes felgyógyult, és köszöni, hogy imádkoztak az egészségéért.

A dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője közösségi oldalán posztolt videóban is megörökítette a pillanatot, amint elhagyja a budapesti Szent László Kórházat. Közölte, imádságos szeretettel gondol az egészségügyi intézmény minden egyes munkatársára és azokra is, akiket a kórházban gondoznak, ápolnak.
Böjte Csaba hálát adott Istennek, hogy papírja van arról, miszerint meggyógyult, de a testében is érzi az áldott békét. Koronavírus-tesztje egyébként egy nappal korábban negatív lett. Jól érzem magam, erőben, egészségben jöttem ki a kórházból” – jelentette ki a ferences szerzetes. Felidézte, hogy november 13-án jelentkeztek nála a tünetek, 16-án lett pozitív a koronavírus-tesztje, majd Magyarországra szállították kórházi kezelésre.
Böjte Csabát egyébként frissen napvilágot látott Füveskönyve egyik példányával várták a kórház kapujában, a kötetben számára fontos keresztény értékeket fogalmazott meg.
A ferences szerzetes megjegyezte: nem biztos abban, hogy ezt a könyvet a kezében tarthatná, ha nincs ez a vírus. „A koronavírust szidjuk, meg is érdemli, velem se volt kesztyűs kézzel.
Déván a járvány bezárt bennünket, ami segített abban, hogy a lényegesekre fókuszáljuk a dolgainkat, elmélkedjünk. Így született meg ez a könyv” – közölte a Szent Ferenc Alapítvány vezetője. Csaba atya elmondta, a járvány számos ajtót bezár ugyan az emberek előtt, de meg kell néznünk, hogy melyek azok az igazán lényeges, fontos dolgok, amelyek meghatároznak bennünket. „Család, elmélyülés, rendcsinálás” – sorolta a ferences szerzetes.
www.kronikaonline.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A bűn olyan, mint egy gát, amely elállja a kis patak futását a végtelen tenger felé. Ettől a víz kavarog, örvénylik, medréből kiáradva könnyen katasztrófát okozhat, sok életet, értéket elpusztíthat.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 26. kedd, Vanda és Paula napja van. Holnap Angelika napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit csinál az Isten? 3/7

Mondják, milyen sok abortusz és válás van manapság.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube