Mi lesz a zsombolyai házzal?

Kedves Piros!

Te is sokszor megkérdezed, akárcsak a többi kolléga, hogy mit hoz a jövő?

 

 

 

Hogy mi lesz Zsombolyai házzal?   Hát az ami a többi házzal is, szépen megöregedünk, a gyerekek kirepülnek, mi meg a kertet művelgessük, csendesen éldegélünk, kenegessük a fájó derekunkat, és várjuk a szép beszámolókat a gyerekeink életéről.

Jó nagy monitorokat szerelünk, és  komoly traccspartikat szervezünk, a www.gemel-2035. com verzión. Nagyokat mesélünk a régi szép időkről. Én például szépen kiszínezem, hogy te 5 méteren hogy tudtad vinetta (padlizsán) főzés közben egy foci pálya közepén három helyen is megüttetni Noé bárkáját, a zöld mikrobuszt, kb. 1 perc alatt. Persze te égre földre esküdözve tagadni fogod,  - mint minden csínytevésedet, - de a nagyra nőtt gyerekek unokái nagyokat fognak kacagni, és arra is megkérnek, hogy meséljem el, milyen volt, mikor te repülni tanultál a csempe kályha aktív közreműködésével.
Közben telnek a napok, néha pánikolunk, ha egy - egy rósz dolgot halunk, és imádkozunk csendesen. Aztán megbeszéljük - úgy fű alatt, - hogy ennek a Pál Marikának milyen csicsás tolószéke van, és hogy Zsoka nevelőnőnek, milyen jól sikerült a csípőprotézis műtét, és egyáltalán nem is látszott, mikor az EU parlamentben felszólalt. Aztán arról is szót váltunk, hogy Szeles Csabika nagy kamasz fia egyáltalán nem ütött az apjához, mert neki egyből sikerült a pilóta vizsgája és lám milyen jól vezet.
Persze minden nappal vénebbek leszünk, de ez minket különösebben nem fog zavarni, mert minden nappal,  közelebb leszünk egy-egy lépéssel a mennyországhoz. Majd jő a nagy hír, hogy felkérték Hollywoodból, Pap Misit, hogy játssza el Karda Robiról készülő film főszerepét. Ő  kellő kérettetés után, és néhány árulkodó megjegyzés közben igent mond a felkérésre, és már megy is a forgatás, melynek a  díszleteit Kacsó Kati lányának a cége készíti, akinek a férje... na, de vajon kinek a fia? Mennyi izgalmas pletyka vár reánk....
A film premierjére össze gyűlünk nálad Zsombolyán, mert ugye te közben a kertben csináltál egy komoly termál strandot. Krisztina méltatja a filmet és Misi színészi tehetségét, sűrű könny záporok közepette mindenkinek elmondja, hogy Misit ö nevelte. Majd pezsgőt bontunk, és arról elmélkedünk, hogy milyen szép lehet a mennyország, ha már itt ez a föld is ilyen szép tud lenni.
Ceci a meghatódottságtól bejelenti, hogy ezentúl soha nem fog nekem gáz számlákat küldeni aláírásra, mitől én nagyon elfogok érzékenyülni, és  javasolni fogom, hogy öt is nevezzük ki a gyermekeink unokáinak barátjává. Sajnos az ünnepi tejbekásás vacsora után kiderül, hogy a napelemes számlákat csak tovább küldözgeti titokba, és itt jön egy földi "heppy end",  mert ezeket a számlákat nagyvonalúan Denis a komisz egyenlíti ki, ki megvásárolta közben a Retezátot és ott egy élmény gyerekotthont készített az erős élmények kedvelőinek.
Aztán, mivel   Én vagyok az idősebb, szépen elmegyek, de azért szívből remélem, hogy valamelyik gyerek majd oda áll a tolószéked mellé és eltaszít a templomba, hogy értem is mondj el egy imát.
Ilyen egyszerű, a jövő, persze lehetne mást is elképzelni, de én szívesebben ilyennek képzelem el.
További jó munkát kívánok, szeretettel, Csaba t.