Bethlen Gábor szülőháza felszentelésének ünnepsége

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Betlehem_Gabor_szulohazanak/thumbs/img_8919.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Betlehem_Gabor_szulohazanak/thumbs/img_8919.jpg

ImageKedves Testvérek!

Örömmel írhatom le, hogy Isten áldása újból kiáradt ránk, és egy nagyon szép napot tölthettünk együtt, kicsik és nagyok, egyszerű szegény emberek gyermekei, és többszörös diplomás felnőttek, gazdag vállalkozok, és koldus szegények, mindannyian Isten gyermekei, Marosillyén, a Betlehem Gábor szülőházának felszentelésének ünnepén. Jó volt látni gyermekeinket a vendégek karjaiban, ahogy egymás mellett álltak, és énekelték, a szentmisén szent dalainkat, vagy ahogy kéz a kézben nézték és magyarázták egymásnak a kiállítás szép, történelmünkről szóló tablóit.

Megújítottuk a szeretetből vállalt szövetségünket! Igen, e szép történelmi környezetben, Istennel a keresztségi fogadalmaink megújításával, és egymással, a szeretet gyakorlása által újból Szövetséget kötöttünk. Ennek a szövetségnek, kölcsönös bizalomnak, szeretetnek a gyümölcse alapítványunk által befogadott, minden kacagó gyermek, de ennek a gyümölcse a szépen megújult fejedelmi szülő ház is. A gyűlölet romból! Az Újszövetség, melyet szeretetből a Szentháromsággal kötöttünk, és a felebarátainkkal vállalt kölcsönös szeretet, az árpádi vérszerződés életet ad: jókedvű majálist, kacagó gyermekeket, megújuló kerteket és otthonokat, álmokat, melyek hűségből, munkából valóra válnak.
Jó volt látni, ezt a több száz fős, kavargó tömeget.  446 adag gulyást, osztottak ki a bográcsokból. Eltudom képzelni, hogy a nagy legényeink, kétszer is az üst elé álltak, de biztos, hogy sokan voltak, kik nem is kértek ebédet, így nem tévedek sokat, hogy ha azt mondom, hogy közel 500 áldottuk a jó Istent.
Minden Szövetségesünket,  kik ennek a háznak a megvételében, felújításában, és a szép szentelési ünnepben segítségünkre voltak, szeretettel köszöntöttük, és köszönjük most újból a segítségüket. Mindenkinek a nevét, nem tudom felsorolni, de nem is kell, mert számon tartja azt, az élő Isten, a mi Mennyei Atyánk, ki mindenkinek jóságáért megfizet túláradó szeretetével. 
Az alábbi képek, ezen a szép napon készültek.

Mindenért hálás szívvel, Csaba t.

 

{zoomcat catid=420}