A pápa és az ugandai gyermekek

ImageXVI. Benedek ausztriai látogatásához kapcsolódóan plakát- és szórólapkampányt szervezett az osztrák Pápai Missziós Művek az Ugandában katonáskodó gyermekek megsegítésére.

 

 

 

 

A szórólapokon szereplő képen a pápa négy feketebőrű gyermeket ölel át. „A Szentatyával együtt különös figyelmet szentelünk a nehéz sorsú ugandai gyermekeknek. A fegyveres csapatokból elbocsátott gyermekkorú katonákat segítjük, hogy vissza tudjanak illeszkedni a civil életbe. Szerető gondoskodással és különféle terápiás módszerekkel sok gyermek számára tettük lehetővé, hogy tanuljanak és új életet kezdhessenek" – nyilatkozta Leo Maasburg atya, a Pápai Missziós Művek elnöke.
A pápalátogatás alkalmával a Missziós Művek rajz- és levélpályázatot is hirdetett, amelynek témája a pápalátogatás mottója volt: „Tekintsetek Krisztusra". A beérkezett mintegy 500 pályamű legsikeresebb alkotásaiból összeállított albumot a Missziós Művek elnöke és öt gyermek nyújtotta át XVI. Benedek pápának a szeptember 9-i Úrangyala imádság után.
Magyar Kurír