A megkeresztelt gyermekeket a Szentlélek segíti növekedni!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Unnepek_keresztsegbabamosoly.jpgA Szentatya január 12-én, Jézus megkeresztelkedésének ünnepén harminckét gyermeket (tizenöt lányt és tizenhét fiút) keresztelt meg a Sixtus-kápolnában bemutatott szentmisén. A gyermekek között több ikerpár is volt. A misén ötvennyolc szülő, hatvan keresztapa és keresztanya, továbbá kétszáznegyven rokon vett részt.

A pápa rövid, rögtönzött beszédét teljes egészében közöljük.
Ahogyan Jézus elment megkeresztelkedni, úgy hozzátok most ti is ide gyermekeiteket.
Jézus így válaszol Jánosnak: „Teljesítsünk be minden igazságot” (vö. Mt 3,15). Egy keresztelés igazságosságszolgáltatási aktus a gyermek számára. És miért? Mert a keresztségben kincset adunk neki, a keresztségben foglalót adunk neki: a Szentlelket. A gyermek [a megkeresztelésből] a Lélek erejével jön ki: a Lélek védelmezi, segíti majd őt egész életében. Ezért annyira fontos, hogy gyermekkorban kapják meg a keresztséget, hogy tudniillik a Szentlélek ereje segítse növekedésüket.
Ez tehát az üzenet, amelyet ma adni szeretnék nektek. Azért hozzátok ma ide gyermekeiteket, hogy bensőjükben ott működjön a Szentlélek. Vigyázzatok arra, hogy növekedjenek a Szentlélek világosságával, erejével, a katekézissel! Segítsétek őket, tanítsátok őket, adjatok jó példát nekik mindennapi életetekkel! Ez az üzenetem.
Nem akarok más fontos dolgot mondani nektek. Csak egy figyelmeztetést szeretnék megfogalmazni. A gyermekek nem szoktak a Sixtus-kápolnába jönni, ez az első alkalom, hogy itt vannak. Nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy bezárva legyenek, egy kissé meleg helyiségbe zárva legyenek. Nincsenek hozzászokva ahhoz sem, hogy így legyenek felöltözve, egy ilyen gyönyörű ünnepre, mint a mai. Kényelmetlenül érezhetik magukat. Elkezdhet sírni az egyik… – a síráskoncert még nem kezdődött el –, de majd rákezdhet az egyik, aztán majd folytatja a másik… Ne ijedjetek meg, hadd sírjanak és hadd kiabáljanak csak! Inkább, ha sír és panaszkodik a kicsid, talán azért, mert túl melege van: vegyél le róla valamit; vagy azért, mert éhes: szoptasd meg, itt, igen, nyugodtan! Egy dolog, amit tavaly is mondtam: a gyermekek hajlamosak „kórust” alkotni: elég, ha az egyik megadja a „lá”-t, s már rá is kezdenek mindnyájan, és koncertet adnak. Ne ijedjetek meg tehát! Gyönyörű prédikáció, amikor egy gyermek sír a templomban, gyönyörű prédikáció! Tegyetek meg mindent, hogy jól érezze magát, és menjünk tovább!
Ne felejtsétek el: a Szentlelket költöztetitek be gyermekeitekbe!
Fordította: Tőzsér Endre SP
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A gyerekkori barátaim kérdezték, mit jelent az, hogy vallásos vagyok, Istennel élem az életemet. Azt válaszoltam nekik: „Tudjátok, amíg távol álltam a kereszténységtől, azt éreztem, hogy egy nagy, sötét erdőben járok, ahol a fák között mindenféle rémisztő, irtózatos dolgok léteznek: vadállatok, haramiák, csapdák, kiszámíthatatlan csapások… Látom őket, és félek, mert bármi megtörténhet velem. Kiszolgáltatottnak éreztem magamat.” Vallásos emberként, élő hittel most azt érzem, hogy ugyanabban a rettenetes erdőben járok, ugyanazok a fák között, ugyanolyan veszélyek leselkednek rám, de nem félek, mert fogom a mennyei Atya kezét. Biztonságban érzem magam, mert az én Apukám a világon a legerősebb, a legjobb, gondomat viseli, törődik velem. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 12. szerda, Klára napja van. Holnap Ipoly napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Gondviselés csodája

A méltatlan egyházi személyek bűnei jogos felháborodást keltettek sokakban.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube