A megkeresztelt gyermekeket a Szentlélek segíti növekedni!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Unnepek_keresztsegbabamosoly.jpgA Szentatya január 12-én, Jézus megkeresztelkedésének ünnepén harminckét gyermeket (tizenöt lányt és tizenhét fiút) keresztelt meg a Sixtus-kápolnában bemutatott szentmisén. A gyermekek között több ikerpár is volt. A misén ötvennyolc szülő, hatvan keresztapa és keresztanya, továbbá kétszáznegyven rokon vett részt.

A pápa rövid, rögtönzött beszédét teljes egészében közöljük.
Ahogyan Jézus elment megkeresztelkedni, úgy hozzátok most ti is ide gyermekeiteket.
Jézus így válaszol Jánosnak: „Teljesítsünk be minden igazságot” (vö. Mt 3,15). Egy keresztelés igazságosságszolgáltatási aktus a gyermek számára. És miért? Mert a keresztségben kincset adunk neki, a keresztségben foglalót adunk neki: a Szentlelket. A gyermek [a megkeresztelésből] a Lélek erejével jön ki: a Lélek védelmezi, segíti majd őt egész életében. Ezért annyira fontos, hogy gyermekkorban kapják meg a keresztséget, hogy tudniillik a Szentlélek ereje segítse növekedésüket.
Ez tehát az üzenet, amelyet ma adni szeretnék nektek. Azért hozzátok ma ide gyermekeiteket, hogy bensőjükben ott működjön a Szentlélek. Vigyázzatok arra, hogy növekedjenek a Szentlélek világosságával, erejével, a katekézissel! Segítsétek őket, tanítsátok őket, adjatok jó példát nekik mindennapi életetekkel! Ez az üzenetem.
Nem akarok más fontos dolgot mondani nektek. Csak egy figyelmeztetést szeretnék megfogalmazni. A gyermekek nem szoktak a Sixtus-kápolnába jönni, ez az első alkalom, hogy itt vannak. Nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy bezárva legyenek, egy kissé meleg helyiségbe zárva legyenek. Nincsenek hozzászokva ahhoz sem, hogy így legyenek felöltözve, egy ilyen gyönyörű ünnepre, mint a mai. Kényelmetlenül érezhetik magukat. Elkezdhet sírni az egyik… – a síráskoncert még nem kezdődött el –, de majd rákezdhet az egyik, aztán majd folytatja a másik… Ne ijedjetek meg, hadd sírjanak és hadd kiabáljanak csak! Inkább, ha sír és panaszkodik a kicsid, talán azért, mert túl melege van: vegyél le róla valamit; vagy azért, mert éhes: szoptasd meg, itt, igen, nyugodtan! Egy dolog, amit tavaly is mondtam: a gyermekek hajlamosak „kórust” alkotni: elég, ha az egyik megadja a „lá”-t, s már rá is kezdenek mindnyájan, és koncertet adnak. Ne ijedjetek meg tehát! Gyönyörű prédikáció, amikor egy gyermek sír a templomban, gyönyörű prédikáció! Tegyetek meg mindent, hogy jól érezze magát, és menjünk tovább!
Ne felejtsétek el: a Szentlelket költöztetitek be gyermekeitekbe!
Fordította: Tőzsér Endre SP
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A végtelen szeretet bejárása, a végtelen szeretethez való felnövés a cél, hogy az ember a benne lévő értékeket, kincseket felszínre hozza, és az élete, a léte a maga és környezete számára ajándékká váljon.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. január 25. szombat, Pál napja van. Holnap Vanda és Paula napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit csinál az Isten? 2/7

Hiszem, hogy a mainál sokkal szebbé lehet a világunkat tenni, még sok probléma, szenvedés van, amelyet meg kell szüntetni, hatalmas kapuk előtt állunk, mernünk kellene döngetnünk, feltárnunk azokat.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube