Bővebben: Romániában lehet Közép-Európa legrégebbi barlangfestményeA Coliboaia-barlang rajzai valószínűleg 23 000 és 35 000 évesek.

Bővebben: Régészeti különlegesség a Szent Gallen-i kolostorbanKülönleges, VII. századi leletet azonosítottak a Svájc keleti részén található kolostorban: a feltárt szarkofágba temetett férfi az írországi vándorszerzetes, Szent Gál (Gallus) magasrangú kortársa és talán szerzetestársa lelehett.

Bővebben: Óceán is volt a Marson?A Marsnak valamikor lehetett egy nagy óceánja, éghajlata pedig esős volt – állapította meg egy hétfőn megjelent új tanulmány.


Bővebben: Az elmúlt tíz esztendő legnagyobb erejű viharát várják JapánbanHeves esőzés és erős széllökések kíséretében csapott le szerdán Japán déli partvidékére a Melor nevű tájfun, amely az előrejelzések szerint lehetséges, hogy az elmúlt tíz esztendő legnagyobb erejű vihara lesz a szigetországban – közölte a helyi meteorológiai intézet.

Bővebben: Egyfajos ökoszisztémát találtak a Föld mélyénÉvmilliók óta él teljes sötétségben, oxigén nélkül kilométerekkel a földfelszín alatt a 60 fokos talajvízben a Desulforudis audaxviator nevű baktérium - teljes elszigeteltségben.

Bővebben: Tízezer éves sírokat tártak fel a SzaharábanNigéria északi részén dinoszaurusz-maradványokat kereső kutatók különös leletre bukkantak. Közel tízezer éves emberi csontmaradványok kerültek elő sírokból, amelyek az egykori zöld Szahara civilizációjáról árulkodnak.

Bővebben: Az Erdővidék Múzeumba kerül a mamutcsontvázErdélyben kutatók és egyetemi hallgatók dolgoznak, annak a csaknem hárommillió éves mamutcsontváznak a feltárásán, amelyet a Barót melletti, rákosi külszíni szénbányában találtak a nyár elején. A ritka lelet a szakemberek szerint a legjobban konzervált az Európában találtak között.

Bővebben: Vatikáni fatelepítési projekt MagyarországonA Szentszék már hozott intézkedéseket Vatikán városállam szén-dioxid-kibocsátásának csökkentésére és ellensúlyozására napelemek használata és fásítás által – hangsúlyozta Celestino Migliore érsek az ENSZ -közgyűlés 62. ülésszakán mondott beszédében február 13-án.


HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A túlvilágon mindenről lehull a fátyol. Itt a földön hazudozhatunk és játszhatunk egymás számára szép színdarabot, de halálunk után a dolgokat úgy látjuk, ahogy a valóságban vannak. Isten fényében nem csaphatjuk be se önmagunkat, se másokat. Ez a szembenézés nagyon kemény és fájdalmas lehet. Jézus tekintetével látjuk magunkat, és mi magunk mondjuk ki a saját ítéletünket. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. október 21. szerda, Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A lélek

A kereszténység a test és lélek egységét hirdeti. Ezt a kettőt nem lehet szétválasztani.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube