Nyilakkal a kamera felé  ismeretlen törzset találtak Brazíliában + Képek

ImageIsmeretlen törzsre bukkantak Brazília és Peru határában. A brazil kormány fotókat is készítetett az őserdő teljesen nomád körülmények között élő lakóiról. 

 

 

Eddig ismeretlen törzset fedeztek fel Brazília és Peru határában, egy repülőgépről képeket is készítettek a vörösre festett erdőlakókról. A Survival International vonatkozó jelentése szerint a világon mintegy 100 felfedezetlen törzs élhet, úgy vélik, ezeknek a fele Brazíliában vagy Peruban található. Stephen Corry igazgató szerint ezek a törzsek kihalhatnak, ha nem védik meg a földjeiket. A brazil kormány is ezzel indokolja a fényképek készítését.

A felvételeket – amelyeken épp a kamerára szegezik nyilaikat az erdőlakók – bizonyítéknak is szánja a brazil kormány: „fontosnak tartjuk, hogy ezek elkészültek, sokan ugyanis nem hisznek a létezésükben” – mondta a brazil indiánügyi megbízott, Jose Carlos dos Reis Meirelles Junior. Úgy vélte, a természet ellen elkövetett bűntett fenyegetni ezeket az embereket. A különböző betegségek ugyanúgy komoly veszélyt jelentenek a törzsekre, védőoltás híján ugyanis akár a bárányhimlő vagy a megfázás is halálos lehet számukra.

(BBC)

 

Image

 

Image