A bíboros örökbe fogadná a gyermeket

ImageIndiában Oswald Gracias, Mumbai bíboros érseke felajánlotta, hogy örökbe fogad egy szívrendellenességgel születendő gyermeket, ha szülei életet adnak neki. 

 

 

 

 

 

Egy hindu házaspár úgy döntött, szeretné elvetetni 25. hétben lévő magzatát, mivel szívbetegséget állapítottak meg nála. A bíróság megtiltotta az abortuszt, azzal az indoklással, hogy az orvosok nem egyértelműen súlyos egészségi problémát állapítottak meg a gyermeknél.

Gracias bíboros üdvözölte az ítéletet, amelynek üzenete, hogy „nem játszhatunk Istent". Megérti a házaspár gondjait, de „az embernek nincs joga arra, hogy elvegye egy másik ember életét" – fogalmazott. A bíboros egyúttal bejelentette: ha „az édesanyjának ez túl nagy teher", akkor örökbe fogadja a gyermeket. A városban élő misszionáriusok pedig vállalták, hogy gondoskodnak a csecsemőről.
A leendő anya úgy nyilatkozott: hisz Istenben és nem tekinti tehernek a gyermeket, de úgy gondolja, hogy az abortusz kevésbé fájdalmas, mint egy gyermeket egy egész életen keresztül szenvedni látni.
Indiában az abortusz a terhesség 20. hetéig engedélyezett, utána csak abban az esetben, ha az anya élete veszélyben van. A házaspár azért indított pert, mert az orvosok csak a 24. héten fedezték fel a magzatnál a szívbetegséget.
Magyar Kurír