Eltemették a bagdadi merénylet áldozatait

ImageA bagdadi Szent József-templomban november 2-án tartották a vasárnapi merényletben meghalt két pap, Tha'ir Saad és Boutros Wasim, valamint több más áldozat temetését. A szertartáson a politikai és vallási vezetőkön kívül hétszáz ember vett részt.

A Vatikáni Rádió hírei szerint már három pap halt meg a vasárnapi merénylet következményeként. Qatin atya is belehalt sérüléseibe, aki a támadás során sebesült meg, majd kórházba szállították. Jelenlegi adatok szerint legalább 58 áldozata van a támadásnak, köztük nők és gyermekek is.
A szentmise előtt körmenet kísérte a két pap koporsóját. III. Emmanuel Delly bíboros, az iraki káldok babiloni pátriárkája szentbeszédében arra emlékeztette a híveket, hogy az áldozatok a templomba mentek, hogy Istenhez imádkozzanak, „de a sátán keze betört a szent helyre és gyilkolt”. A szertartáson felolvasták XVI. Benedek pápa Athanase Matti Shaba Matoka szír-katolikus érseknek címzett, részvétet nyilvánító táviratát.
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A végtelen szeretet bejárása, a végtelen szeretethez való felnövés a cél, hogy az ember a benne lévő értékeket, kincseket felszínre hozza, és az élete, a léte a maga és környezete számára ajándékká váljon.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 25. hétfő, Pál napja van. Holnap Vanda és Paula napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit csinál az Isten? 2/7

Hiszem, hogy a mainál sokkal szebbé lehet a világunkat tenni, még sok probléma, szenvedés van, amelyet meg kell szüntetni, hatalmas kapuk előtt állunk, mernünk kellene döngetnünk, feltárnunk azokat.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube