Jótékonyság - Téglajegy egy csángómagyar középiskoláért

Az EMKE Maros megyei szervezete lehetőséget biztosít a kispénzű, de segíteni akaró magyarok számára is az adakozásra, ezért téglajegy- árusítással egybekötött csángó műsort szervez 2005. április 9-én 18 órától Marosvásárhelyen a Kultúrpalota kistermében. Barabás László néprajzkutató a moldvai csáőôl, jövőjéről értekezik, fellép Nyisztor Ilona népdalénekesnő.

Az EMKE Maros megyei szervezete lehetőséget biztosít a kispénzű, de segíteni akaró magyarok számára is az adakozásra, ezért téglajegy- árusítással egybekötött csángó műsort szervez 2005. április 9-én 18 órától Marosvásárhelyen a Kultúrpalota kistermében. Barabás László néprajzkutató a moldvai csángók jövőjéről értekezik, fellép Nyisztor Ilona népdalénekesnő.

Az est fénypontjának hét pusztinai csángómagyar gyermek szereplése ígérkezik, akik moldvai csángó népmeséket, népdalokat és szentes énekeket mutatnak be.

A kedves vendégek, testvéreink vendéglátásán már több marosvásárhelyi család, intézmény szorgoskodik, de az bizonyítaná igazán irántuk való tiszteletünket, segítőkészségünket, ha városunk lakossága minél több téglajegyet vásárolna az előadás után. Ez a téglajegy egy olyan CD, amely nem hiányozhat a nemzete sorsáért aggódó magyar ember lakásából: fényképeket, írásokat tartalmaz a moldvai csángók sorsáról, életéről, eredeti csángó dalokat hallgathatunk moldvai csángók előadásában (ára 200.000 lej). Egy CD vásárlásával mindannyian hozzájárulhatunk a moldvai Rekecsin mellett épülő campus felépítéséhez, amelybe kollégiumot, étkezdét, tanári lakásokat, iskolát terveznek a megálmodók. Jó lenne, ha minél több erdélyi magyart mozgósítana Böjthe atya felhívása a CD hátoldaláról: „Menjünk el közéjük, vásároljunk, építsünk nekik iskolákat, kollégiumokat! Fogjunk össze és alapítsunk egy komoly iskolahálózatot a moldvai csángó testvéreink számára!"

Népújság