Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Hogyan tehetjük jobbá környezetünket, a világot...

jan14.jpgHogyan tehetjük jobbá környezetünket, a világot, hogy enyhítsük az igazságtalanságokat, a szenvedést?
Elmesélek egy történetet, mely a napokban esett meg nálunk.
Gazdasági válság van... Egy édesanya férjével el akar menni Csehországba dolgozni, és megkért, hogy fogadjam be hét gyermekét. A legnagyobb még nincs tízéves, a legkisebb nem töltötte be a két évet. „Nincs mit enni adjak a gyerekeimnek – mondta –, nincs lakásunk, szegények vagyunk, és el kell mennünk dolgozni, hátha tudnánk venni egy kis házikót.”
Döbbenten hallgattam a telefonban a nő sírását: nem ismer, soha nem találkoztunk, tőlünk kb. négyszáz kilométerre lakik, és felhívja egy idegen ember számát, és mindenét, szeretett, szép gyermekeit rábízza. Hallgatom a harmincéves nő hangját... és nagyon szomorú vagyok.
Végül is befogadtuk Dévára őket, nagyon aranyos, szép, kedves, megriadt gyermekek, annyira szőkék, hogy viccből meg is kérdeztem, nem festik-e a hajukat... Döbbenetes, hogy nem az anyuka után sírnak a kicsik, hanem a nagyobb testvérkéjük után. Megható volt, ahogy az ötéves fiúcska odaült a kis hároméves, reszkető testvérkéje mellé, és rutinosan elaltatta az énekével. A nevelőnőink döbbenten nézték ezt a gyöngédséget, amely összeköti őket. Jó volt déli misén áldást adni nekik, mikor az áldozáskor eljöttek. Isten áldja, védelmezze őket és a nevelőnőket is, akik kacagva befogadták az apró életeket.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A végtelen szeretet bejárása, a végtelen szeretethez való felnövés a cél, hogy az ember a benne lévő értékeket, kincseket felszínre hozza, és az élete, a léte a maga és környezete számára ajándékká váljon.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. január 25. szombat, Pál napja van. Holnap Vanda és Paula napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit csinál az Isten? 2/7

Hiszem, hogy a mainál sokkal szebbé lehet a világunkat tenni, még sok probléma, szenvedés van, amelyet meg kell szüntetni, hatalmas kapuk előtt állunk, mernünk kellene döngetnünk, feltárnunk azokat.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube