Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

A bűn

okt2.jpgAz Egyház különbséget tesz halálos és bocsánatos bűn között.
 
Nem lehet a mérleg serpenyőjébe tenni a bűnöket, és precízen kikalkulálni, melyik súlyosabb, melyik kevésbé, de azt mindenki érzi, hogy a véletlen elszólás és a durva rágalom között óriási különbség van. A szívünk szándéka, az elménkben és a lelkünkben zajló folyamatok rejtve vannak, nehezen feltárhatók, ezért is nehéz mérlegelni. A napról napra zajló, alattomos, gonosz, megalázó, „tűszúrkálásnyi” bántalmazás Isten szemében akár súlyosabb vétek lehet, mint ha az indulat hevében hirtelen elcsattan egy pofon. Nehogy abba a hibába essünk, amit Jézus így nevez: „A szúnyogot kiszűritek, a tevét meg lenyelitek.” [Mt 23,24]
A halálos bűn soha nem apróság, hanem komoly dolog, amely az örök életünket veszélyezteti, ha nem szabadulunk meg tőlük, kárhozatba vihetnek bennünket. Az Egyház nem megijeszteni akar ezzel, csak érzékeltetni, hogy nem „babra megy” a játék.
Hogy a bűn milyen súlyos, halálos vagy bocsánatos, azon múlik, hogy mennyire visz mélyre, a sötétbe. Ha tudatosan, megfontolt szándékkal, súlyos dologgal vétkezem, akkor halálos bűnt követek el. Ha újra és újra megteszem, egyre jobban elzárom magam Istentől, és elszokik a szemem a fénytől, egyre nehezebben tudok kibotorkálni. Az ember azzá válik, amit tesz. A tetteink visszahatnak ránk. A jó tettek, az erények egyre jobbá tesznek, a rossz tettek, a bűnök lehúznak, beszennyeznek bennünket.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Valóban mindennap újjá kell születni, újra kell kezdeni, gyarlóságainkat mind jobban le kell vetkőzni a saját életünkben, a saját helyünkön, a saját bőrünkben, de nem egy másik testben, egy másik korban, egy másik életállapotban. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2022. november 30. szerda, András és Andor napja van. Holnap Elza napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A bűn zsoldja

Biztos, hogy hatalmas problémák előtt áll jelenleg az emberiség: sajnos úgy érzem, hogy a mai világ pazarló, arrogáns, bűnös embere csak könnyben és vérben tisztulhat meg.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube