A megdicsőült világ

nov28.jpgEnnek a csodaszép világnak a kiteljesedése lesz, amikor kész az alkotás. A teremtés kezdetén az Isten azt mondta, hogy: „Legyetek termékenyek, szaporodjatok, töltsétek be a földet, és vonjátok uralmatok alá.” [Ter 1,28] Az emberi munka, erőfeszítés gyümölcse lesz a világvége.

A Miatyánkban imádkozzuk, hogy jöjjön el Isten országa, uralma a Földön: a világvége és Isten országának eljövetele, istengyermeki méltóságunk kiteljesedése egybeesik majd.

A vasércet az ősember kipiszkálta a földből és elkészítette belőle az első baltáját. Ehhez képest egy lökhajtásos repülőgép vagy egy Doxa óra mennyivel fejlettebb: mennyi finomság, kecsesség, tudás, átgondoltság van benne. Hiszem, hogy nem ez a „plafon”, van tovább. Milyen szédületes távlatok vannak még előttünk. Ha olvasunk a mai orvostudomány hatalmas lépteiről, szinte eláll a lélegzetünk, hogy valóban lehetséges ennyi bajnak a gyökerét megtalálni és meggyógyítani. Ha kezünkbe veszünk egy mobiltelefont, le tudjuk fényképezni a kedvesünket, és pillanatok alatt elküldhetjük messzi idegenben lévő barátainknak.

Biztosan mondhatom, hogy még nem értünk el a határokig. Isten teremtéskor adott parancsát még nem pipálta ki az emberiség, még nem mondhatjuk: „Hoppá, végeztünk, leállhatunk, süttethetjük a hasunkat a nappal.”

A megdicsőült világ a mi világunk lesz, amelyik leveti magáról a szennyet, a sebzettséget, s megtisztultan, ragyogva otthont ad mindannyiunknak.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Lehet, hogy nagyon ismerjük a test felépítését, működését, de ha valaki beteg, elmegy egy szakemberhez, az orvoshoz, hogy megbeszélje a panaszait. A lelki dolgainkat is jó őszintén és tiszta szívvel megbeszélni valakivel, akiben megbízunk. Egyedül Isten bocsátja meg a bűnöket, nem a pap – ő csak továbbítja Isten bocsánatát, mint vízcsap a vizet. A feloldozást maga Isten adja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2023. január 31. kedd, Marcella napja van. Holnap Ignác napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Angyalok feladata 1/2

A Szentírás gyakran emlegeti az angyalokat mint hatalmas szellemi lényeket, akiket Isten teremtett. Mi az ő feladatuk, hogyan képzeljük el őket?
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube