A megdicsőült világ

nov28.jpgEnnek a csodaszép világnak a kiteljesedése lesz, amikor kész az alkotás. A teremtés kezdetén az Isten azt mondta, hogy: „Legyetek termékenyek, szaporodjatok, töltsétek be a földet, és vonjátok uralmatok alá.” [Ter 1,28] Az emberi munka, erőfeszítés gyümölcse lesz a világvége.

A Miatyánkban imádkozzuk, hogy jöjjön el Isten országa, uralma a Földön: a világvége és Isten országának eljövetele, istengyermeki méltóságunk kiteljesedése egybeesik majd.

A vasércet az ősember kipiszkálta a földből és elkészítette belőle az első baltáját. Ehhez képest egy lökhajtásos repülőgép vagy egy Doxa óra mennyivel fejlettebb: mennyi finomság, kecsesség, tudás, átgondoltság van benne. Hiszem, hogy nem ez a „plafon”, van tovább. Milyen szédületes távlatok vannak még előttünk. Ha olvasunk a mai orvostudomány hatalmas lépteiről, szinte eláll a lélegzetünk, hogy valóban lehetséges ennyi bajnak a gyökerét megtalálni és meggyógyítani. Ha kezünkbe veszünk egy mobiltelefont, le tudjuk fényképezni a kedvesünket, és pillanatok alatt elküldhetjük messzi idegenben lévő barátainknak.

Biztosan mondhatom, hogy még nem értünk el a határokig. Isten teremtéskor adott parancsát még nem pipálta ki az emberiség, még nem mondhatjuk: „Hoppá, végeztünk, leállhatunk, süttethetjük a hasunkat a nappal.”

A megdicsőült világ a mi világunk lesz, amelyik leveti magáról a szennyet, a sebzettséget, s megtisztultan, ragyogva otthont ad mindannyiunknak.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Lehet úgy is élni, hogy hatalmas zsákokat cipelünk magunkkal. Én azt gondolom, hogy fölöslegesen ne görnyedezzünk mázsás súlyok alatt, mert megnyomorítják életünket. Miért hurcolnék magammal régi sérelmeket, már kialudt kapzsi vágyakat, bűnöket? Tegyük le és tapasztaljuk meg istengyermeki létünk szabad szárnyalását.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2023. február 9. csütörtök, Abigél és Alex napja van. Holnap Elvira napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Képzeljük el ... 1/2

Képzeljük el a történetet, amikor Keresztelő Szent Jánost lefejezik: Jézus együtt van az apostolokkal, beszélgetnek. Bejön valaki és azt mondja: „Borzasztó dolog történt, most jövök Heródes palotájából, tudod, ott buli van, mint mindig, röhögnek, berúgnak, ledér táncokat jár egy lány, ráadásul a mostohaapja előtt.  Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube