Egymillió csillag a szegényekért

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/Igaz/Tarsadalom/1128593_nagy.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/Igaz/Tarsadalom/1128593_nagy.jpg

ImageEgymillió csillag, azaz gyertyák lángja figyelmeztetett a szegénységre Romániában. Ezúttal 21 város csatlakozott a nemzetközi mozgalomhoz, amelyet 12 évvel ezelőtt indítottak Franciaországban.

„Élelemre volna szükségem, ha tudnak segíteni” – az öttagú Sárosi családban a napi élelem beszerzése a legnagyobb gond. A gyerekek iskolába járnak, a szülők napszámosként dolgoznak. A tatarozásra szoruló ház két kis szobáját ezzel a pici kályhával fűtik. Sokan vannak hasonló helyzetben az Európai Unió legszegényebb országában. Románia lakosságának közel egynegyede a létminimum alatt él. Értük gyújtották a gyertyákat.
„Habár mi se vagyunk gazdagok, de úgy éreztem, hogy el kell jönnöm” – mondja Barabás Rozália.
„Úgy gondolom, minden lakója ennek a városnak szívügyének tartja a szegények megsegítését. Fontos, hogy Szent Erzsébet életének példáját követve, aki a szegényekért nagyon sokat tett, mi is kövessük őt, hiszen a napjainkban is nagyon sok rászoruló van” – hangsúlyozta Dánel Sándor.
Az adománygyűjtő Caritas piros-fehér jelvényét ezer mécsessel jelenítették meg Csíkszeredában.
„Azzal az egy gyertyával, amit itt meggyújtunk, szívünkben a szolidaritás jegyét viseljük. Odafigyelünk a közelünkben lévőkre, a szomszédjainkra és a közösség erejét a társadalmunkban megéljük” – emelte ki Péterfy Attila, a Csíkszeredai Caritas igazgatója.
A mécsesgyújtásnál a belvárosi plébánia esperese arra kérte a tehetősebbeket, adjanak minél több munkát a rászorulóknak.
Csúcs Mária
Duna Televízió, Híradó