Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Ki hiszi el ma már, hogy Isten a világot hat nap alatt teremtette?! 2/4

jan18.jpgHaladó, humanitárius tanokat hirdet: minden ember Isten teremtménye, bármely népcsoporthoz tartozik is (hisz sokakat megbélyegeztek, alacsonyabb rendűnek tartottak), sőt még a rabszolgák is, akikkel gyakran rosszabbul bántak, mint az állatokkal.
A nő méltóságát is hirdeti: a nő a férfival összetartozik, annak társa – voltak korok, amikor asszonyi állatnak tekintették, vagy azt mondták róla, nincs lelke.
Ha az apró almamagot beássuk a földbe, öntözgetjük, a vadócot nemes ággal beoltjuk, kinő belőle egy szép fa tele gyümölccsel. Kész világot teremteni vagy beleteremteni egy magba a fejlődés, kibontakozás csíráját, ugyanaz.
Sőt még szebb gondolat, mint az, hogy Isten az agyagból megformálta az állatokat, a lovat, a rákot, végül az embert, utána nekitámasztotta a kerítésnek, hogy száradjanak meg.
El tudom képzelni, hogy az ősrobbanásban – a „nagy bumm”-ban, amit nagyon sokan elfogadnak – benne volt a kibontakozás, az egymásra találás, a továbblépés lehetősége.
Egy csodálatos ősmag, amelyben benne van minden az évmilliárdok alatt, akár az almamag a földben, kibontakozik, hogy nagyra nőjön és „gyümölcsöt teremjen”.

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Sokszor értelmetlennek tűnik újra és újra letérdelni, megpróbálni átölelni az értékeket, amelyek bár vonzanak bennünket, mégis kicsúsznak a kezünkből, de a kegyelem megtisztít és felemel akkor is, ha látszólag elillan a tisztaságunk.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. február 23. vasárnap, Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Harmincéves koráig Jézus rejtettségben élt

Harmincéves koráig Jézus rejtettségben élt, engedelmeskedett szüleinek és „gyarapodott bölcsességben, korban s kedvességben Isten és az emberek előtt” [Lk 2,52]. Ácsként dolgozott.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube