Bővebben: Ezt az embert vasból gyúrták - Borromeo Szent KárolyCarlo Borromeo olasz bíboros érsek a tridenti zsinat határozatainak első végrehajtója volt. Ünnepét halálának emléknapján, november 4-én tartja a Katolikus Egyház. Nevéhez fűződik a torinói lepel Torinóba vitele.

Bővebben: Porres Szent MártonNovember 3-a Porres Szent Márton szerzetesre (1569–1639), az orvosi és ápolói szervezetek védőszentjére emlékezik a katolikus egyház.Bővebben: Európa társvédőszentje: Svédországi Szent BrigittaA pápa katekézise az általános kihallgatáson. Szent Brigitta segítse Európát abban, hogy soha ne szakadjon el keresztény gyökereitől – mondta XVI. Benedek pápa a szent életéről szóló katekézisében. A XIV. század egyik nagy szentjéről szólva a pápa emlékeztetett arra, hogy Svédországi Szent Brigittát II. János Pál a 2000-es jubileumi év során Európa társvédőszentjévé nyilvánította.

Bővebben: Ausztrália első szentjét ünnepliA Szentatya október közepén avatta szentté Mary McKillopot. Ausztrália számára különleges esemény ez, hiszen az országnak eddig nem volt egyetlen szentje sem. A Zenit hírügynökség közölte George Pell bíboros beszámolóját arról, hogy milyen hatást tett ez az ausztrál hívőkre.


Bővebben: Hat új szentje van a katolikus egyháznakKöztük a római katolikus egyház első ausztrál szentje, Mary MacKillop és a kanadai André atya, aki Québec ugyancsak első szentje.

Bővebben: Szent Főangyalok ünnepeSzeptember 29-én Szent Mihály, Gábor és Rafael főangyalt ünnepeljük. A Szentírás tanúsága szerint Mihály a védelmező, ki olyan, mint az Isten; .a hírvivő főangyal Gábor Isten ereje; Rafael Isten orvossága, gyógyító.

Bővebben: Ma van Pio atya halálának évfordulójaFrancesco Forgione (1887. május 25, Pietrelcina, Olaszország – 1968. szeptember 23, San Giovanni Rotondo, Olaszország) stigmatizált olasz római katolikus pap, kapucinus szerzetes. A Pio nevet a szerzetesrendben kapta. Pappá szentelése után Padre Pio (Pio atya) néven vált ismertté. Számos különleges esemény fűződik nevéhez. 1999-ben boldoggá, 2002-ben pedig szentté avatták.

Bővebben: Kalazanci Szent JózsefKalazanci Szent József, eredeti spanyol nevén José Calasanz, szerzetesi nevén Josephus a Matre Dei, a piarista rend alapítója. Az Egyház augusztus 25-én ünnepli emléknapját.

Bővebben: Szent Bertalan apostol napjaBertalan apostol Jézus tizenkét apostolának egyike. A hagyomány ördögűzőként tartja számon. Örményországban szenvedett mártírhalált. Ünnepe 1568-ban került a római naptárba, augusztus 24-re.


HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A szülői szeretet hasonlít leginkább a krisztusi szeretethez: az édesanya nemcsak világra hozza, dajkálja, babusgatja gyermekét, hanem felneveli, feltarisznyálja és útnak indítja. Ha szükséges, beadja a keserű pirulát, szeretettel inti és a helyes irányba terelgeti magzatát… (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 17. szombat, Jácint napja van. Holnap Ilona napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Rendeletben írták elő

Kiépítették Magyarországon az Állami Egyházügyi Hivatalt, melynek feladata volt egy besúgóhálózat működtetése, a püspökök, papok megtörése.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube